Ordförande har ordet
Hej alla medlemmar i Sigtuna Kulturförening
Ja nu går ännu ett år mot sitt slut. Ett år som varit omvälvande för vår förening. Efter 34 år som förening har vi fått disponera en lokal som vi kan kalla ”vår lokal”. Visserligen är vårt kontrakt ett rivningskontrakt och vi vet inte hur länge vi får hyra den. Men det har inneburit ett riktigt uppsving för vår förening. Med våra månadsutställningar så syns vi på ett nytt sätt och det har genererat många nya medlemmar. Jag vill tacka konstgruppen och styrelsen och alla konstnärer för allt hårt arbete som lagts ner på utställningarna.
Förutom detta så fortsätter vi som vanligt med konserter, författarmöten och föreläsningar. Jag vill också passa på att tipsa om den unika konserten då Arlanda Big Band tolkar Bellman på Kulturumteatern den 24 februari, som vi arrangerar.

 

  Jag önskar er en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR och hoppas att vi ses snart.

  Birgitta Nodler, ordförande

 

 
Ny lokal - KulturCentrum
Vi har under hösten haft möjlighet att disponera en lokal för utställningar och egna program. Adressen är Nymärsta gränd 4 i Märsta centrum (f.d. Textilcentrum). Lokalen har stora fönster och syns väl från parkeringen vid Willys. Vi har haft nya utställningar varje månad under hösten med fyra-sex utställare per månad. Tack vare att vi numera syns så väl har vi fått många nya medlemmar som önskar delta i våra utställningar. Vi har också haft ”prova-på-dagar” för konst och bookami (bokvikningskonst) vid två tillfällen.
Vi kommer troligtvis att få vara kvar i lokalen under våren 2024. Vi har ett gott samarbete med hyresvärden Fastpartner och de ser mycket positivt på vår verksamhet.
Just nu pågår årets sista konstutställning fram till söndagen den 17 december.
Mellan den 15 – 17 december kommer vi ha hantverksdagar med försäljning.
Vi öppnar igen fredagen den 5 januari 2024 med en ny utställning och nya konstnärer.
 
Höstens evenemang
Vi har under hösten bjudit in till musik i Mariakyrkan, Sigtuna med Anna Kudrina Karlsson, medlemsmöte i Träffpunkten med föredrag av Bo Klang om Arlandas utveckling. Även sopplunch i Kulturlänken med föredrag av Marés Lendway, som berättat om sin mamma. I oktober höll Malcolm Dixelius ett mycket välbesökt föredrag som i huvudsak handlade om hans nyutgivna bok ”Den förryskade svenskens bekännelser” och lite om Ryssland och Ukraina.
 
Medlemsavgiften 2024
Medlemsavgiften är 150 kr och skall vara betald senast 31 mars 2024. Inbetalningskort kommer att bifogas kallelsen till årsmötet. Medlemsavgiften betalas till pg 462 51 99-7.
 
Årsmötet 2024 äger rum söndagen den 25 februari 2024 kl. 15.00. Kallelse och dagordning kommer att skickas ut separat i början av nästa år.
Är det någon fråga du till vill ta upp som motion så skicka (via mejl sigtunakultur@gmail.com) in den så snart som möjligt dock senast 15 januari 2024.
 
Vårens program 2024
Konsert med Arlanda Big Band i Kulturumteatern, Vikingavägen 6 lördag den 24 februari kl. 15.00. I samarbete med ABF och Sigtuna kommun
 
Internationella Kvinnodagen lördagen den 9 mars kl. 13.00 med författare Marie Hedegård. I samarbetet med ABF
 
Styrelsen önskar
God Jul och Gott Nytt År! 

KulturCentrum i Märsta C
Vi öppnar igen fredagen den 5 januari 2024 med en ny utställning och nya konstnärer. Vernissage lördagen den 6 januari mellan kl 12 och 15. Utställningen pågår t o m söndagen den 28 januari.
Konstnärerna är Maud Beckasin, Cecilia Rojas Castro, Aliro Delgado Fuentealba, Tina Jarling, Sara Isah Salbouk, Elisabeth Svensson
Öppettider fre-lör-sön kl. 12-15

Årsmötet 2024 äger rum söndagen den 25 februari 2024 kl. 15.00 i Träffpunkten (ovanför biblioteket Märsta). Kallelse och dagordning kommer att skickas ut separat inom kort.
Är det någon fråga du till vill ta upp som motion så skicka (via mejl sigtunakultur@gmail.com) in den så snart som möjligt dock senast 15 januari 2024.

Vårens program 2024
·        Sopplunch i Kulturcaféet fredagen den 19 januari kl 12.00 med Inti Segura Parra som spelar flamencomusik. Gratis entré. Soppa finns att köpa men behöver förbeställas i kassan eller via SMS 073 600 0191. 
·        Konsert med Arlanda Big Band i Bellmantappning på Kulturumteatern, Vikingavägen 2 lördagen den 24 februari kl. 15.00. I samarbete med ABF och Sigtuna kommun. Redan nu kan förköp av biljetter ske via nortic.se eller Facebooksidan Sigtuna kultur och evenemang.
Kaffe serveras i pausen. 
·        Internationella Kvinnodagen lördagen den 9 mars kl. 13.00 med författare Marie Hedegård. I samarbetet med ABF och Sigtuna kommun. Lokal Träffpunkten (ovanför biblioteket Märsta).